اموزش نصب سیتم عامل لینوکس

 
بروبچ بامرام(کامپیوتر و...)
**وبلاگی پر از تمامی مطالب جدید و آموزنده**

در ادامه به ترتیب پنجره خوش آمد گویی،پنجره انتخاب زبان مورد استفاده در حین نصب،پنجره انتخاب نوع صفحه کلید و پنجره انتخاب نوع ماوس را مشاهده خواهید کرد.در پنجره Installation Type نوع Custom را انتخاب می کنیم.پنجره بعدی Disk Partition می باشد.در این پنجره می توان با استفاده از Auto Partition به صورت اتوماتیک کار پارتیشن بندی را انجام داد.با انتخاب Disk Druid وارد پنجره Partitioning می شویم که امکان انجام پارتیشن بندی به صورت دلخواه را فراهم می کند.اطلاعات مورد نیاز در این پنجره عبارتند از:
1- در بخش device نام پارتیشن آورده شده است بدین صورت که در سطح اول بسته به تعداد هارددیسکهایی که داریم عباراتی به صورت /dev/had ، /dev/hdb و ... وجود دارد.برای هارددیسکهای اسکازی عبارات فوق به صورت /dev/sda و ... خواهد بود.در زیر این عبارات بر اساس تعداد پارتیشن های موجود در هارددیسکها، عباراتی به صورت /dev/hda1 ، /dev/hda2 و ... خواهیم داشت.
2- Start , End : شماره سیلندر ابتدا و انتهای پارتیشن را مشخص می کنند.
3- Size : اندازه پارتیشن
4- Type : نوع پارتیشن را مشخص می کند.نوع پارتیشن های لینوکس ext3 می باشد که در هنگام ایجاد پارتیشن جدید به صورت پیش فرض در حالت انتخاب قرار دارد. در redhat8 از نوع ext2 استفاده می شده است.نوع swap مخصوص پارتیشن swap می باشد.این پارتیشن یک فضای کمکی برای RAM کامپیوتر می باشد.نوع vfat نیز پارتیشن fat ویندوز را مشخص می کند.
5- Mount Point : مقدار این فیلد مشخص کننده مسیری است که به پارتیشن نسبت داده شده است.ساختار شاخه ها ومسیرها در لینوکس به این صورت است که بالاترین مسیر با / مشخص می شود.در هنگام ایجاد پارتیشنها می توان تنها یک پارتیشن ایجاد کرد و Mount point را برابر / قرار داد.در اینصورت تمام فایلها و شاخه ها بر روی همین پارتیشن ایجاد خواهد شد.در صورتیکه بخواهیم بدلیل مدیریت بهتر می توانیم برای مسیرهای مختلف(مثل مسیر /var/spool/mail که حاوی ایمیلها می باشد، مسیر /var/named که مخصوص dns است و...)پارتیشن های جداگانه ای ایجاد کنیم و در قسمت Mount point این پارتیشن ها مسیر مورد نظر را وارد کنیم.(مثلا در مسیر /home اطلاعات کاربران نگهداری می شود و ممکن است بخواهیم بدلیل سهولت در Backup گیری این مسیر را بر روی یک هارددیسک جداگانه ایجاد کنیم.

بخشی از کاربرد مسیرها عبارتست از:
/home : اطلاعات مربوط به کاربران

/var : حاوی لوگهای سیستم و تنظیمات mail server و squid
/usr : برنامه های نصب شده

توجه:
• چنانچه پارتیشن متناظر با مسیری وجود نداشته باشد شاخه مربوطه در پارتیشن اصلی(/) ایجاد خواهد شد.
• در هنگام ایجاد پارتیشن ها تنها دو پارتیشن اجباری می باشد:پارتیشن اصلی( / ) و پارتیشن swap
• فضای در نظر گرفته شده برای پارتیشن swap معمولا دو برابر اندازه RAM می باشد.

» ایجاد پارتیشن جدید
در پنجره Add Partition موارد و پارامترهای توضیح داده شده در قسمت قبل مقداردهی شده و پارتیشن جدید را اضافه می کنیم.چنانچه بخواهیم پارتیشن را بر روی یک هارددیسک خاص ایجاد کنیم باید در قسمت Allowable Devices دیگر هارددیسکها را از حالت انتخاب خارج کنیم.
پس از ایجاد پارتیشن های مورد نیاز با انتخاب گزینه Ok از پنجره Partitioning خارج شده و نصب را ادامه می دهیم.
پنجره بعدی Boot Loader Configuration می باشد.برنامه ای که در این قسمت انتخاب می شود به عنوان اولین برنامه در هنگام بالا آمدن سیستم اجرا خواهد شد و یکسری امکانات از قبیل انتخاب نوع سیستم عامل و همچنین نوع بالا آمدن سیستم عامل(مثلا بالا آوردن سیستم در حالت single mode) را در اختیار می گذارد.برنامه GRUB جدید بوده و در نسخه های قبلی از Lilo استفاده می شده است.در این پنجره GRUB را انتخاب نموده و نصب را ادامه می دهیم.در پنجره بعدی چنانچه نیاز به فرستادن پارامترهایی به kernel سیستم عامل در هنگام بالا آمدن داشته باشیم، نوشته می شوند.پنجره بعدی انتخاب کلمه عبور برای برنامه Boot Loader می باشد.انتخاب ایک کلمه عبور الزامی ندارد.
در پنجره بعدی سیستم عاملهای موجود بر روی کامپیوتر، شناسایی شده و عبارات توضیحی متناسب با هر کدام در زیر ستون Boot Label لیست می شود.در این پنجره این عبارات و همچنین سیستم عامل پیش فرض را می توان تغییر داد.
در پنجره بعدی محل نصب نرم افزار Boot Loader انتخاب می شود.سیستم عاملهایی از ویندوز که دارای نرم افزار Boot Loader می باشند مانند ویندوز 2000 اطلاعات خود را در MBR(Master Boot Record) ذخیره می کنند.چنانچه بخواهیم در کنار لینوکس از این سیستم عامل هم استفاده کنیم باید برای نصب نرم افزار Boot Loader لینوکس گزینه دوم از این پنجره یعنی First sector of partition را انتخاب کنیم.
چنانچه کامپیوتر دارای کارت شبکه باشد پنجره بعدی Netwotk configuration for eth0 خواهد بود.در این پنجره می توان تنظیمات مربوط به کارت شبکه را انجام داد.با انتخاب user bootp/dhcp کامپیوتر آدرس IP خود را از طریق پروتکل dhcp دریافت خواهد کرد.در صورتیکه بخواهیم آدرس IP آنرا به صورت دستی ست کنیم این گزینه را از حالت انتخاب خارج کنید.گزینه Activate on boot باید در حالت انتخاب قرار گیرد در غیر اینصورت همیشه باید در هنگام بالا آمدن سیستم عامل، تنظیمات شبکه را از نو انجام دهیم.
در پنجره بعدی Firewall configuration سطح امنیتی مورد نیاز را انتخاب می کنیم.سطح High تمام ارتباطات سیستم عامل را با بیرون مسدود می کند.سطح Medium یکسری موارد پیش فرض را اعمال می کند که معمولا همین سطح مناسب می باشد با استفاده از Customize می توان سرویس های مختلفی را که می خواهیم توسط سیستم عامل عرضه شوند را انتخاب نماییم و همچنین پورتهایی را که می خواهیم اجازه دسترسی به سرور را از طریق آن پورتها بدهیم.
تنظیمات مربوط به Firewall را می توان بعداً پس از نصب به صورت دقیقتر با استفاده از iptable انجام داد.در پنجره Kanguage Support زبانهایی را که می خواهید توسط سیستم عامل پشتیبانی شوند را انتخاب کنید.در پنجره Default Language زبان پیش فرض را انتخاب نمایید.
در پنجره Time Zone Selection ساعت دستگاه تنظیم می شود.چنانچه بخواهیم ساعت دستگاه با GMT ست شود گزینه Hardware clock set to GMT را در حالت انتخاب قرار دهید.برای ایران از لیست پایین Asia / Tehran را انتخاب کنید.
در پنجره Root Password کلمه عبور مربوط به کاربر root انتخاب می شود.این کلمه عبور اصلی سیستم می باشد.اندازه آن باید حداقل 6 کاراکتر باشد.در صورتیکه این کلمه عبور فراموش شود باید سیستم عامل را در حالت single mode بالا آورد و سپس کلمه عبور root را تغییر داد.
پنجره بعدی Authentication Configuration می باشد.
اطلاعات مربوط به کاربران و کلمه عبور آنها در فایل /etc/passwd قرار دارد.چنانچه گزینه use shadow password را انتخاب نمایید، کلمات عبور کاربران در این فایل دیده نخواهد شد و به جای آن یک علامت * می آید.کلمات عبور در این حالت در فایل /etc/shadow به صورت کد شده نگهداری می شود.
پنجره بعدی Package group selection می باشد.در این پنجره کلیه نرم افزار هایی را که لازم دارید انتخاب نمایید.چنانچه بخواهید همه نرم افزار ها نصب شوند از لیست این پنجره گزینه آخری با عنوان every thing را انتخاب کنید.پس از انتخاب نرم افزارهای مورد نیاز کپی کردن و نصب لینوکس آغاز می شود.
پس از نصب پنجره Boot Diskette برای ساختن دیسک بوت بکار می رود و در وصورت نیاز با انتخاب yes می توان آنرا ساخت.
پنجره بعدی Video card configuration می باشد، در این پنجره در صورتیکه نوع کارت گرافیک درست تشخیص داده نشده است با استفاده از change آنرا تغییر دهید.
نوع مانیتور معمولا درست تشخیص داده نمی شود.در پنجره Monitor Configuration با استفاده از دکمه change مانیتور مرتبط را انتخاب نمایید.
در پنجره X Customization ، تعداد رنگ ، Resolution صفحه نمایش در حالت گرافیکی و حالت پیش فرض سیستم عامل را انتخاب نمایید.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







           
دو شنبه 30 آبان 1390برچسب:عرفان, :: 22:41
عرفان

درباره بروبچ کامپیوتر


به وبلاگ خودتون خوش آمدید. این جا مطالب درسی، کامپیوتر رو میتونید ببینید.
آخرین مطالب کامپیوتر
آرشيو وبلاگ کامپیوتر
نويسنده
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان بروبچ بامرام و آدرس er.fan75.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 23
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 23
بازدید ماه : 23
بازدید کل : 21760
تعداد مطالب : 69
تعداد نظرات : 8
تعداد آنلاین : 1